Molins de Rei celebra la I Jornada Indústria 4.0:el repte de la transformació digital

FOTO ACTE I JORNADA INDSTRIA 4.0

El Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei ha acollit la I Jornada Indústria 4.0: el repte de la transformació digital. Més d’un centenar de representants de petites i mitjanes empreses de Molins de Rei i del Baix Llobregat han escoltat els beneficis competitius que les tecnologies de la indústria 4.0 poden aportar gràcies a la transformació digital. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha animat als assistents a abraçar la tecnologia en la seva gestió empresarial.

La primera taula, que portava per títol “Les oportunitats de la implantació de la Indústria 4.0 a les PIMES”, ha estat integrada per Carles Miranda, coordinador d’Indústria 4.0 d’ACCIÓ (Generalitat de Catalunya); Joan Guasch, director de programes públics d’EURECAT; Pere Homs, director del Col·legi i l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya; i Lluís Romeral, representant de la UPC en l’àmbit de la Indústria 4.0 i responsable del grup de recerca Motion Control and Industrial Applications Research Group (MCIA).

La taula següent, titulada “Casos d’èxit Indústria 4.0”, l’han conformada Eduard de Paz, enginyer I+D de FAE, que ha presentat la ponència “La introducció de la Indústria 4.0 a FAE”; Andrés López, Operations Director Group de Pepe Jean, que ha presentat “La digitalització en les àrees de creixement en l’empresa i de futur: comercial supply chain i distribució”; i finalment, Constantino Saiz de Rozas, responsable de vendes Catalunya d’Industry d’Scheider Electric, que ha informat envers ”El producte intel·ligent i connectat: del producte a un sistema de sistemes”.

Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, ha agraït l’alta participació d’empresaris i emprenedors en aquesta primera jornada i els ha encoratjat “a continuar invertint en la transformació digital de les seves empreses per ser més competitius en un mercat global”. Al seu torn, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que ha clausurat l’acte, ha empès els participants “a incorporar les tecnologies de la Indústria 4.0 a les seves organitzacions tenint en compte els bons resultats obtinguts per les empreses que ja han adoptat aquest model”.

Nota de premsa

Molins de Rei vol continuar apostant per la promoció i desenvolupament de l’activitat ecònomica de la vila

SIGNATURA CONVENI CAMBRA 2018

El dia 26 de juny va tenir lloc l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Molins de Rei i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona (delegació del Baix Llobregat).

Al febrer de 2013 es va signar el primer conveni amb la Cambra de Comerç, i amb el nou conveni que es signa, es mantenen els pactes de l’anterior de contribuir a la promoció i al desenvolupament de l’activitat econòmica de la vila, per generar negoci, ocupació i així millorar la qualitat de vida i els serveis que ofereixen, i es dona un pas endavant incorporant dos nous aspectes com són la col·laboració en el marc de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa de l’Ajuntament de Molins de Rei i la col·laboració en les accions que permetran la millora de la capacitació i qualificació professional d’acord amb les actuals necessitats dels llocs a cobrir per les empreses: programa Integral de Qualificació  i Ocupació (PICE), formació dual i d’altres que es considerin d’interès per ambdues parts.

 

L’excel·lència educativa aquest any visita l'empresa Manufactura Moderna de Metales

EXCELLENCIA EDUCATIVA MMM 2018

L’empresa Manufactura Moderna de Metales,  va acollir el dia 20 de juny a les seves instal·lacions els alumnes de Batxillerat dels instituts Bernat el Ferrer i Lluís de Requesens de Molins de Rei, reconeguts enguany en la 10a edició de l’acte d’excel·lència educativa. Esls alumnes van fer una visita guiada per tots els departament de la fàbrica.

Manufactura Moderna de Metales és un grup empresarial especialitzat en el disseny, desenvolupament i fabricació de sistemes que integren tubs per a la indústria de l'automòbil.

L'alt coneixement tècnic i del sector i la seva estructura empresarial els hi permet afrontar amb la màxima celeritat les demandes dels seus clients, oferint una resposta àgil i un tracte accessible i transparent.

Estan oberts a nous reptes globals i, fidels a la seva vocació de servei, volem acompanyar a les empreses des de les seves plantes d'Espanya, Romania i Rússia fins als mercats de destinació.

Les empreses assessorades pels serveis municipals registren l’índex de supervivència més alt de la demarcació

Quatre de cada cinc empreses que van rebre l’assessorament dels serveis municipals de Molins de Rei entre els anys 2011 i 2014 continuen actives al cap de tres anys. Les dades són les més altes de tots els 45 Centres Locals de Serveis a les Empreses de la demarcació de Barcelona i estan 20 punts per sobre la mitjana de Catalunya.

El Centre de Serveis a les Empreses de Molins de Rei ha estat presentat com a cas d’èxit per la Diputació de Barcelona. El motiu és la seva ràtio d’èxit en l’assessorament a emprenedors. I és que el 79,2% de les empreses que es van crear assessorades pels serveis municipals durant el període 2011-2014 continuaven actives al cap de tres anys. Tres anys és el termini que els experts fixen per determinar si una empresa ha superat les dificultats de la seva creació i té viabilitat a mig i llarg termini.

Concretament les dades de les empreses fundades l’any 2014 demostren que la taxa de supervivència als tres anys se situava al 76,4% a Molins de Rei, al 59,2% al Baix Llobregat i al 62,1% a la demarcació de Barcelona, on en total hi ha 45 Centres Locals de Serveis a les Empreses.

De mitjana, les empreses que es van crear entre 2011 i 2014 i que es mantenen en funcionament compten amb 2,2 treballadors. A més, un 28% d’aquestes empreses han facturat més de 50.000 euros anuals. De l’enquesta elaborada per la Diputació també es desprèn que el 32% de les empreses locals en funcionament des de 2014 té bones expectatives per l’any vinent.

Més informació

Nota de premsa

El servei Reempresa de Molins de Rei és el tercer punt d’atenció amb millors resultats

RODA DE PREMSA REEMPRESA MAIG 2018 

El darrer termòmetre Reempresa, elaborat per la Diputació de Barcelona, situat Molins de Rei com el tercer punt Reempresa amb millors resultats entre gener de 2016 i desembre de 2017. Només els punts de Sabadell i Mataró obtenen millors registres. Des de la creació del punt a l’any 2013, tres anys després de l’inici del projecte Reempresa, Molins de Rei ha ajudat a traspassar 29 empreses a nous reemprenedors.

Reempresa és programa mitjançant el qual les persones emprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa en funcionament, per a fer-la créixer
sense haver de passar per la fase de creació. Amb aquest procés es mantenen tots els actius de l’empresa, que continua en funcionament i mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i els proveïdors.

A la demarcació de Barcelona hi ha 35 punts Reempresa, que donen servei a diferents municipis. En el cas de Molins de Rei, la seva àrea d’influència abasta fins a Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts. 

El darrer termòmetre elaborat per la Diputació de Barcelona i que serveix per fer un seguiment dels 35 punts en servei, situa Molins de Rei en el tercer lloc, per darrera de Sabadell i Mataró i per davant de nuclis tan importants com Badalona, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès o Terrassa. En aquests dos anys analitzats s’han concretat a Molins de Rei 17 plans de negoci Reempresa (el màxim de tot el país) i 6 traspassos.

Des de la creació del punt Reempresa a la vila s’han atès a 77 persones que volien cedir o traspassar el seu negoci i a 141 que estaven interessades en recuperar-los. En total s’han concretat 29 operacions de traspàs.

Nota de premsa

Scutum guanyadora del Premi Innovació en  l’edició 2018 dels Premis Ràdio Molins de Rei

Scutum, empresa molinenca pionera a Europa en el disseny i fabricació de motos elèctriques, guanya el premi Innovació  de l’edició 2018 dels Premis Ràdio Molins de Rei. Fa un any, va inaugurar la seva factoria a Molins de Rei.

Entre els membres del jurat, composat per persones amb diferents vinculacions a la vila, enguany ha participat Gerard Ill, emprenedor usuari del Servei de Creació de l’Ajuntament de Molins de Rei, actualmente responsable de l’empresa Dicreat.

Nota de premsa

 Aliança entre l’Ajuntament i les associacions empresarials per reduir l’atur i dinamitzar l’economia local

CONVENI ASSOCIACI 2018

L’Ajuntament de Molins de Rei i les quatre associacions empresarials i comercials de la vila signen un conveni de col·laboració per reduir l’atur i estimular l’economia local. L’acord inclou una subvenció de 34.000 euros que permetrà contractar a dues persones de la vila en situació d’atur per què facin tasques de reactivació econòmica als polígons i als eixos comercials.

El passat 14 i 15 de març es va dur a terme la signatura dels convenis entre l’Ajuntament i les quatre associacions d’empresaris de Molins de Rei: l’Associació d’Empresaris i Propietaris del Polígon Industrial Riera del Molí; l’Associació d’Empresaris i Propietaris del Polígon Industrial El Pla; la Unió de Botiguers (BOT-MOL); i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal. En el marc dels convenis es preveu la contractació durant un mínim de 9 mesos i mig i a jornada complerta de dues persones en atur de la vila. Aquestes persones realitzaran tasques de suport administratiu i també de dinamització dels polígons i dels eixos comercials de la vila. El pressupost destinat a aquest subvenció és de 34.000 euros (8.500 per associació).

Durant l’acte de signatura, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va subratllat “el ferm i permanent compromís de l’Ajuntament en impulsar mesures que ajudin a reduir encara més els índexs d’atur a la vila per garantir les màximes oportunitats”. De la seva banda, els representants empresarials van reclamar a l’Ajuntament que aquest ajut no sigui puntual, i que es busquin fórmules per donar continuïtat al projecte i consolidar-los.

Nota de premsa

Exaprint i Manufactura Moderna de Metales es beneficiaran del programa Biciempresa

SUBVENCI BICIEMPRESA

Les empreses Exaprint i Manufactura Moderna de Metales han rebut un ajut tècnic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona pel qual se’ls hi facilita, de manera gratuïta i durant un període de temps, bicicletes elèctriques i mecàniques pels seus treballadors. Aquests podran realitzar els seus desplaçaments amb la combinació del vehicle privat a la bicicleta o amb la bicicleta en combinació amb el transport públic.

Forum Empresarial del LLobregat. Desdejuni amb Joan Ramon Casals i Mata, Alcalde de Molins de Rei

FORUM EMPRESARIAL JR 2018 - web

El Fòrum Empresarial del Llobregat va acollir aquest divendres a l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals. Durant l’acte, Casals va parlar als empresaris i directius assistents sobre la història empresarial de la vila, la situació econòmica actual i les línies estratègiques de futur que marcaran l’activitat econòmica del municipi.

Més informació

Fira d’Economia Social i Cooperativa

La Fira d’Economia Social i Cooperativa ubicada al pg. del Terraplè, a prop del c. de Rubió i Ors, es va poder conèixer de primera mà l’experiència de cooperatives d’èxit i les activitats i serveis que l’Ajuntament de Molins de Rei ofereix als emprenedors i empresaris per crear, consolidar i fer créixer les cooperatives.

Van participar dotze cooperatives a l’estand: Fundació privada Ecom, Coopgros SCCL, Diari jornada SCCL, Eines serveis socioeducatius SCCL, Coop 57 SCCL, Laboratorio electrotécnico SCCL, El cargol de molins SCCL, Esperit empresarial SCCL, La comercial  SCCL, Caixa enginyers, Delta SCCL i Espai garbuix SCCL.

Aquest estand va comptar amb la col·laboració de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat.

FIRA ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVA 2018

10a Fira Industrial: Economia 4.0

L’estand de la Fira industrial va estar ubicat al pg. del Terraplè, a prop del c. del Molí, on es va poder trobar un espai de difusió de les últimes tendències en tecnologies 4.0 i el valor que la transformació digital aporta als negocis, un punt de recàrrega de dispositius mòbils i zona wiffi.

FIRA INDUSTRIAL 2018 

Economia cooperativa i economia 4.0 a les activitats per a empresaris de la Fira de la Candelera

ACTES EMPRESA FIRA CANDELERA 2018

Enguany les activitats adreçades a les empreses i programades en el marc de la Fira de la Candelera han tingut com a protagonistes temàtics l’economia cooperativa i social, i l’economia 4.0. En concret s’ha dut a terme una taula rodona sobre els reptes de la bona governança en les empreses d’economia social i cooperativa, una conferència sobre la transformació digital en les empreses i, finalment, una sessió de networking.

Com cada any, sota el paraigües de la Fira de la Candelera es programen un seguit d’activitats adreçades al sector empresarial que en els darrers anys han tingut una molt bona acollida. Durant aquesta setmana se n’han organitzat un total de tres, amb una elevada participació i un interès especial en l’economia cooperativa i la transformació digital de les empreses.

La primera activitat va tenir lloc aquest dilluns 29 de gener a la tarda a la sala polivalent de la Federació Obrera i va consistir en una taula rodona sobre els reptes de la bona governança en les empreses d’economia social i cooperativa. En el cas de les cooperatives, la bona governança preveu formes diverses de participació i potencia la implicació de les persones que en són sòcies com una forma essencial de contribuir al creixement empresarial. L’acte va anar a càrrec de Josep Lluís Martínez, tècnic de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat; Guillem Pèrdrix, director de la Federació de Cooperativa de Treball de Catalunya; Montserrat González, sòcia de Lesco Laboratorio Electrotécnico i Gemma Garcia, sòcia de Delta, col·lectiu de professionals del desenvolupament infantil.

El dimecres 31 a la tarda a la sala Margarida Xirgu de l’Hotel Ibis de Molins de Rei va tenir lloc la conferència empresarial sobre economia 4.0. La conferència va anar a càrrec d’Aleix Valls, conseller delegat de LIQUID i exdirector general de Mobile World Capital Barcelona, el qual va parlar de com la transformació digital és ja part essencial de l’agenda d’estratègies de les empreses. En aquest sentit, la transformació digital és un repte complex i alhora una gran oportunitat per poder crear nous models de negoci i guanyar nous mercats i clients.

Finalment, dijous 1 de febrer a la tarda va tenir lloc la 12a “Trobada simultània d’empreses” a la sala Margarida Xirgu de l’Hotel Ibis de Molins de Rei. L’objectiu d’aquest esdeveniment és fomentar el creixement de les empreses del territori, a través de l’ampliació de la xarxa de contactes tant de les empreses consolidades com les de nova creació. A l’acte van intervenir Míriam València, presidenta de la Jove Cambra Internacional de Catalunya i Carlos Juan Verdejo, membre del Consell de la Delegació del Baix Llobregat de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Nota de premsa 

<< Agost 2018 >>
DL DM DX DJ DV DS DG
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

No hi ha actes programats per als propers dies.