Business Networking Event (BNE): Trobada Simultànea d'empreses

BNE 2019

Crear una xarxa de contactes és una inversió d’alta rendibilitat per a les empreses i autònoms que, a més de possibles clients, també pot ser de proveïdors, socis potencials, inversors, assessors o altres emprenedors amb qui intercanviar consells o altres contactes.

En aquest context, l’Ajuntament de Molins de Rei en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), vol contribuir al creixement de les empreses consolidades i de nova creació del territori. Així,  un any més, coincidint amb la Fira de la Calendera, organitza el Business Networking Event (BNE): Trobada simultànea d’empreses que tindrà lloc el 28 de gener a les 16 h, a l’Hotel Ibis (Av. De Caldes, 60. Molins de Rei).

Enguany, conscients dels beneficis competitius que les tecnologies de la Indústria 4.0 poden aportar a les empreses de qualsevol mida i sector, el BNE incorporarà un grup de networking específic de consultors, fabricants i empreses especialitzades en aquestes tecnologies o interessades en incorporar-les.

En el cas de que la vostra empresa sigui seleccionada per participar en el BNE, podreu trobar-vos amb empreses amb casuístiques similars a la vostra i, a través d’una dinàmica rotativa, presentar la vostra activitat, conèixer possibles partners i identificar noves oportunitats de negoci. En finalitzar l’acte us lliurarem una llista amb els contactes de totes les empreses participants que prèviament ens hauran autoritzar a fer-ho.

Sessió gratuïta prèvia inscripció.

Inscripcions en el següent enllaç o trucant al 93 680 02 97

Us podeu inscriure fins el dia 23 de gener de 2019. Us comunicarem si la vostra empresa ha estat seleccionada per a participar abans del dia  26 de gener

Conferència empresarial i demostració.
Realitat virtual, augmentada i mixta.

Cartell conferencia realitat virtual 2019

Més informació i inscripcions

L'impacte de la transformació digital en les cooperatives

COOPERATIVES 2019

La transformació digital i la indústria 4.0 són conceptes que sovint es perceben com quelcom molt llunyà, només a l’abast de les grans corporacions. No obstant això, tenint en compte els beneficis competitius que les tecnologies de la Indústria 4.0 poden aportar, veurem que ambdós conceptes són d’aplicació en empreses de qualsevol mida i sector i les cooperatives no en són una excepció, amb independència quin sigui el seu àmbit d’actuació.

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei en el marc de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat organitzem la jornada L’impacte de la transformació digital en les cooperatives, que tindrà lloc el dijous 31 de gener de 2019, al Centre Cívic la Federació Obrera (C. Jacint Verdaguer, 48),  en el marc de la 168a Fira de la Candelera de Molins de Rei.

L’objectiu d’aquesta jornada és difondre els avantatges i les oportunitats de negoci de la digitalització a les empreses, des del punt de vista de les cooperatives, a partir de l’experiència de Genís Roca, soci Fundador i president de l’empresa RocaSalvatella, Miquel Àngel Rubert d’Equip 40, SCCL i Tomàs Llompart de SUARA, SCCL. L’acte serà moderat per Guillem Pèrdrix, director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

 • 16.15 h Acreditacions
 • 16.30 h Benvinguda
 • 16.35 h “El futur del treball en temps digitals (i que caldrà per sobreviure-hi)”
  • Genís Roca
  • Soci fundador i president de l’empresa RocaSalvatella, expert en estrategia, transformació digital i coautor del primer llibre publicat a Espanya sobre el fenòmen de la Web 2.0.
 • 17.15 h Cas d’èxit: “Gestió de la informació clínica dels CDIAP a través d’un aplicatiu informàtic”
  • Miquel Àngel Rubert
  • Equip 40, SCCL
 • 17.30 h Cas d’èxit: “L’Oficina de transformació digital de Suara”
  • Tomàs Llompart
  • Membre de l’Oficina de Transformació digital de Suara, SCCL
 • 17.45 h Torn obert de preguntes
 • 18.15 h Cloenda

Pots fer la inscripció a la jornada fent clic aquí

Fira  de  l’Economia Social i Cooperativa a Molins de Rei (FESCMdR2019)

team-3393213 1920 

Des de l’Ajuntament de Molins de Rei en el marc de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat organitzem la segona  Fira de l’Economia Social i Cooperativa a Molins de Rei (FESCMdR2019), en el marc de la  168a Fira de la Candelera de Molins de Rei,  que es celebrarà els dies 1, 2 i 3 de febrer de 2019 al passeig del Terraplè de Molins de Rei.
 
L’any passat més de 350.000  persones de Molins, de la comarca, de l’entorn metropolità i de tot Catalunya varen visitar la Fira de la Candelera.  Enguany, amb la incorporació de més activitats i d’aquesta segona Fira de l’Economia Social i Cooperativa a Molins de Rei, s’espera poder superar aquest nombre de visitants.
 
La FESCMdR2019 vol acollir una representació de les empreses de l’Economia Social i Cooperativa (ESC) de la comarca del Baix Llobregat en un estand de 24 m2,  per donar a conèixer als visitants aquest model empresarial i oferir solucions en tots els àmbits de la societat: l’educació, l’energia, l’habitatge,  les comunicacions,  el finançament, etc...  i a més conèixer l’impacte de la transformació digital en les cooperatives.
 
La FESCMdR2019  és una fira adreçada al públic general, on es vol donar visibilitat a una nova manera de treballar i consumir.
 
La FESCMdR2019 és un espai de relació i cooperació d’ESC de la comarca.

La FESCMdR2019 ofereix a les cooperatives del Baix Llobregat un espai d’exposició durant tota la Fira i d’informació en determinades franges horàries per donar a conèixer els seus productes i serveis.

La FESCMdR2019 s’emmarca en el Programa d’actuació cofinançat per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat de la Generalitat de Catalunya. 

Per participar-hi, cal fer la inscripció de sol·licitud de participació fent clic aquí. El termini per enviar-la omplerta és fins al dia 28 de gener de 2019 i, abans del 30 de gener de 2019, us comunicarem si la vostra cooperativa ha estat seleccionada per a participar a la segona Fira de l’Economia social i Cooperativa a Molins de Rei.

Per a més informació podeu trucar al 93 668 48 12 (Sra. Sara Mínguez).  

Èxit de la jornada sobre els usos industrials de la impressió en 3D

IMPRESSI 3D

La impressió 3D suposa tot un canvi de paradigma en la fabricació de prototips, sèries curtes i peces finals a la indústria que permet millorar l’eficiència i reduir costos

Amb l’objectiu de difondre els avantatges i les oportunitats de negoci de la tecnologia 3D en l’entorn industrial de Molins de Rei i de la seva àrea d’influència, l’Ajuntament va organitzar la jornada La impressió 3D a la indústria:millora de processos i oportunitats de negoci que va aplegar aquest divendres a una cinquantena d’empresaris i professionals de serveis a la indústria.

Durant l’acte, que va tenir lloc a la Federació Obrera, es van abordar els diferents aspectes de la fabricació additiva i la impressió 3D a partir de l’experiència de proveïdors i consultors d’aquesta tecnologia disruptiva que ha transformat els mètodes de fabricació tradicional, contribuint a la reducció de costos i a la fabricació personalitzada de productes en nombrosos àmbits professionals.

Nota de premsa

 

14a edició del Dia de l’Emprenedor

14 DIA EMPRENEDOR 2018

El passat 18 de desembre es va dur a terme la 14a edició del Dia de l’Emprenedor a l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei i en el que hi van participar més de 200 alumnes. L’acte es fa en el marc del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya , rep el suport de la Diputació de Barcelona i la Universitat Polítecnica de Catalunya. El seu objectiu principal és incentivar i desenvolupar l’esperit emprenedor dels joves mitjançant la presentació d’idees innovadores.

Hi van participar els instituts Lluís de Requesens i Bernat el Ferrer, de Molins de Rei; el Gabriela Mistral i els Salesians de Sant Vicenç dels Horts; l’Institut Pallejà, de Pallejà i l’Institut Corbera, de Corbera de Llobregat. Per preparar-lo, els alumnes van haver de crear i presentar una idea empresarial innovadora que un jurat va valorar posteriorment. La idea guanyadora d’aquesta edició va ser el projecte “The Purple Button”, de l’Institut Corbera. Es tracta d’una aplicació informàtica adreçada a reduir el nombre d'agressions sexuals i conductes sexistes contra les dones.Per aquest projecte, l’Institut Pallejà s’ha emportat un premi de 500€.

Una altra de les activitats que es van fer va ser el Concurs d’Emprenedors, un qüestionari de 15 preguntes basadesen la conferència “Emprendre: els errors a evitar que no trobaràs als llibres”. El centre guanyador va ser l’Institut IES Salesians i va rebre un premi de 500€.

Durant l’acte, a més, es van fer diferents ponències i xerrades de joves emprenedors que formen part de la Jove Cambra Internacional. Es tracta d’una associació no governamental on joves d’arreu del món desenvolupen activitats directives a través del treball en projectes per a la comunitat.

Petit Indi i Proxima Flash guanyen el premi atorgat per CTAC, en la 9ª Trobada d’Emprenedors a Molins de Rei

  9a TROBADA EMPRENDORS NOTICIA

Petit Indi, botiga de puericultura, i Proxima Flash, empresa que ha desenvolupat aplicació mòbil per dinamitzar el comerç de proximitat mitjançant geolocalització i promocions Flash, han rebut el premi de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), amb 6 mesos d’alta com a associat a CTAC com a  millor emprenedor i el millor empresari entre els projectes explicats.

El passat 26 de novembre es va dur a terme la 9a edició de la Trobada d’Emprenedors al Centre de Serveis a les Empreses Joan García Nieto, amb més de 50  participant, que han pogut conèixer l’actualitat del treball autònom a Catalunya i les properes mesures previstes. També han pogut conèixer les bones pràctiques d’empreses  consolidades que han rebut el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, i s’ha presentat el decàleg elaborat en el marc del projecte Sumem Valors.

Aquesta trobada ha servit principalment per facilitar a emprenedors i  empresaris un espai on fer sinergies, cooperar, compartir experiències i crear xarxa en el territori, i així fer créixer el seu negoci.

Reempresa selecciona Cafès Eulàlia de Molins de Rei com a cas d’èxit

Foto2Reempresa GrupFoto1Reempresa Informaci Eullia

En sis anys Reempresa ha donat continuïtat a 1.700 empreses i ha salvat 5.100 llocs de treball. Per a celebrar-ho, ahir va tenir lloc un acte al Palau de Pedralbes en el transcurs del qual es va presentar el cas de Cafès Eulàlia, una parada del Mercat Municipal de Molins de Rei que gràcies a Reempresa va canviar de mans i va evitar el tancament. Avui, l’Eulàlia gaudeix de la jubilació i la Judith ja porta el negoci que volia.

L’acte va comptar amb la presència del vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón. Ambdós van valorar molt positivament la tasca de Reempresa, fruit de la cooperació público-privada, que contribueix a garantir la supervivència de les empreses.

A la demarcació de Barcelona hi ha 35 punts Reempresa, que donen servei a diferents municipis. En el cas de Molins de Rei, la seva àrea d’influència abasta 11 municipis, fins a Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts.

Des de la creació del punt Reempresa a la vila s’han atès a 77 persones que volien cedir o traspassar el seu negoci i a 141 que estaven interessades en recuperar-los. En total s’han concretat 29 operacions de traspàs.

Amb el programa Reempresa les persones emprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa en funcionament per fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de creació, mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i els proveïdors.