20/05/2019 | notícies

INFO DE SERVEI: Afectacions per les obres de la Carretera

A partir del 27 de maig, l’antiga Carretera passarà a ser d’un sol sentit entre la plaça de la Bàscula i el Passeig del Terraplè. El motiu són les obres de renovació que, durant vuit mesos, es faran en aquest tram i que comportaran nombroses afectacions de mobilitat. Tots els vehicles que vulguin desplaçar-se en direcció Sant Feliu de Llobregat hauran d’utilitzar l’itinerari alternatiu habilitat.

En els propers vuit mesos es faran les obres de la reforma de l’avinguda de València i Barcelona. Es tracta d’un projecte estratègic de renovació d’una de les artèries principals de la vila que s’executarà en diferents fases. La primera que s’afrontarà comprèn el tram entre el Passeig del Terraplè i el carrer de Josep Folquer, inclosa la plaça de la Bàscula.
L’abast del projecte va ser decidit per votació popular la primavera del 2017, en un procés presencial i telemàtic en el que van participar 1.854 persones que s’havien registrat prèviament. El 35,74% dels vots van apostar per una reforma que ampliés les voreres, imposant-se a les alternatives de deixar els usos com ara (33,41% de vots) i la que incorporava un carril bici (30,86% de vots). El projecte ha estat impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i té un pressupost de 2.088.529,44 euros.

CONSELLS I RECOMANACIONS

 • En tractar-se d’una via principal, les obres provocaran incidències importants en el trànsit. Mireu d’evitar l’ús del vehicle privat tant com us sigui possible per moure-us per Molins de Rei.
 • Les obres començaran pel costat riu i després es desplaçaran a costat muntanya. D’aquesta manera sempre hi haurà un carril per circular en direcció Quatre Camins. En sentit contrari (Sant Feliu de Llobregat) s’haurà d’utilitzar l’itinerari alternatiu de Verge del Pilar i Felip Canalías.
 • L’ús dels pàrkings privats a la zona afectada, ambdós costats, es mantindrà durant tota l’actuació. Només es limitarà els dies que hi hagi tasques de formigonat i previ avís als veïns.
 • Malgrat que les obres també afectaran la plaça de la Bàscula, en tot moment es garantirà l’accés amb vehicle privat fins a l’estació de RENFE.
 • Les places d’aparcament en zona blava es desplacen al carrer Verge del Pilar. La regulació d’horaris i preus no canviarà. Pel que fa a les zones de càrrega i descàrrega es mantindran en els mateixos punts que estan ara.
 • El transport públic en autobús es veurà afectat per les obres. Els busos interurbans que passen per aquest punt modificaran els seus recorreguts i es reubicaran algunes parades. En tots els casos se n’informarà als usuaris.
 • Els contenidors de brossa es ressituaran durant les obres, però s’intentarà que el desplaçament sigui mínim.
 • L’horari d’obres serà de 8h a 18h. També és possible que es treballi alguns dissabtes al matí (fins a les 14h). D’aquesta manera s’evitaran sorolls nocturns innecessaris.
 • Mentre durin les obres s’instal·larà un sistema d’enllumenat provisional.

INFORMACIÓ I INCIDÈNCIES

L’Ajuntament informarà puntualment de l’evolució de les obres i de les afectacions a través dels seus canals habituals. No obstant això, i davant de qualsevol incidència, els veïns i veïnes de Molins de Rei poden contactar mitjançant:

 • Telèfon: 93 680 33 40
 • Correu electrònic: ajuntament@molinsderei.cat
 • Agent d’obres: Agent cívic degudament identificat/da que estarà a la zona

Nota de premsa amb consells i recomanacions

Folleto informació i recomanacions

 

 

17/05/2019 | notícies

L’Ajuntament renova els ajuts a les entitats de comerç de la vila

SIGNATURA CONVENI COMER 2019

L’Ajuntament renova, un any més, els ajuts a les entitats de la vila que agrupen bona part del teixit comercial. Es tracta d’ajuts econòmics per un valor global de gairebé 40.000 euros per programar activitats de promoció comercial durant tot l’any. També s’atorga una subvenció per la contractació d’una persona aturada fins a finals de l’any 2020 per què ajudi a aquestes entitats en la seva gestió diària.

El conveni amb la Unió de Botiguers inclou un ajut econòmic, per un import màxim de 34.210,56€ per a la gestió de la dinamització comercial i l’organització de les respectives activitats durant l’exercici 2019. El conveni també inclou la prestació de material de l’Ajuntament per facilitar l’organització d’aquestes activitats.

Pel que fa al conveni amb l’Associació de Venedors del Mercat Municipal de Molins de Rei inclou un ajut econòmic, per un import màxim de 3.814,08€ per a la realització de la gestió de la dinamització i promoció del Mercat Municipal; un ajut per un import màxim de 1.440€ en concepte d’aportació pel servei de Pàrking Gratuït, que ofereix l’Associació de Venedors als clients del Mercat Municipal; i suport tècnic i logístic per les activitats.

També s’atorga una subvenció a l’Associació de Venedors del Mercat Municipal de Molins de Rei i la Unió de Botiguers de Molins de Rei, de 16.811,55€, a cadascuna, per la contractació d’una persona aturada a jornada de mínim el 50% d’un jornada complerta (mínim 20 hores), i per un període màxim d’un any i nou mesos, fins al 31 de desembre de 2020. Aquesta subvenció suposa la continuïtat d’una línia d’ajuts iniciada l’any passat i que ha donat molt bons resultats, atès que la persona que es va contractar de l’atur amb la subvenció de l’any passat (una dona major de 45 anys) ha pogut consolidar el seu lloc de treball amb un contracte que ja no està subjecte a subvencions.

Nota de premsa

13/05/2019 | notícies

Una exposició per a conèixer de prop el món cooperatiu

 Exposici cooperatives 2019

El Centre d’Ocupació i Serveis a les Empreses Joan N. García- Nieto acollirà a partir del dimecres 15 de maig, l’exposició Economia Social & Cooperativa: una fórmula empresarial d’èxit. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Molins de Rei, en col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, té com objectiu continuar potenciant les empreses constituïdes com a cooperatives.

L’exposició, organitzada en el marc del projecte Maig Cooperatiu de l’Ateneu, acollirà una representació de les empreses de l’Economia Social i Cooperativa (ESC) vinculades a la comarca del Baix Llobregat i es podrà visitar del 15 de maig al 14 de juny de 2019, de dilluns a divendres, entre 8.30 i 19.30 h. Els visitants podran conèixer de primera ma exemples de cooperatives de diferents sectors d’activitat com educació, energia, habitatge, comunicacions o finançament, els seus productes i serveis i els avantatges d’aquest model empresarial.

La mostra s’adreça al públic en general, emprenedors, persones en recerca de feina, en formació, cooperatives o empreses, amb la finalitat de donar visibilitat a una nova manera de treballar i consumir.

El dimarts dia 21 de maig a les 11h farem una visita guiada i podreu conèixer personalment algunes de les cooperatives participants en l’exposició.

Podeu fer l’inscripció fent clic aquíPer a més informació podeu trucar al 93 668 48 12 (Sra. Sara Mínguez).