05/05/2016 | notícies

El servei de creació d’empreses de l’Ajuntament obté la millor ràtio d’èxit

El 74’2% de les empreses que han estat assessorades en la seva creació per l’Ajuntament de Molins de Rei continuen en funcionament al cap de tres anys. Aquesta és la xifra més alta dels 47 centres locals analitzats per la Diputació de Barcelona i està 16’6 punts per sobre la mitjana de tota la demarcació.

Utilitzar el servei de creació d’empreses de l’Ajuntament de Molins de Rei és garantia d’èxit. Així es desprèn de l’estudi fet per la Diputació de Barcelona entre 47 centres locals de serveis a les empreses de tota la província. La conclusió principal de l’estudi és que el 74’2% de les empreses assistides per l’Ajuntament continuen actives al cap de tres anys, la xifra més alta amb diferència de tots els centres locals. De fet, la taxa de supervivència empresarial del Baix Llobregat és del 60’9%, mentre que en el conjunt de la província de Barcelona és del 57’6%.

Pel que fa a les empreses tancades durant aquests tres anys analitzats, el 37’5% va clausurar la seva activitat per motius econòmics. El 87’5% d’aquestes persones diu que no pensa crear una altra empresa en el futur, tot i que un 12’5% sí que té intenció de fer-ho.

Aquest és el segon any que la Diputació de Barcelona analitza la taxa de supervivència empresarial, i per segona vegada el rànquing és liderat pel servei d’assessorament de l’Ajuntament de Molins de Rei amb una xifra d’èxit molt similar.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, ha remarcat que “aquesta és una dada excel·lent perquè demostra la qualitat del nostre servei d’assessorament, que no només es limita a donar informació, sinó que fa un seguiment actiu i continuat dels projectes que ens presenten”. A més, l’alcalde Casals també ha assenyalat que “aquests resultats certifiquen que la nostra estratègia de creació d’ocupació i d’estímul de l’economia és l’encertada” i ha recordat que Molins de Rei lidera el ranking de ciutats de més de 20.000 habitants de tot el país que més han reduït els nivells d’atur.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha donat alguns detalls que expliquen aquests bons resultats en l’assessorament empresarial. “El secret està en ser exigent, i això vol dir treballar cada projecte amb insistència per garantir que parteix d’una bona base i que té moltes possibilitats d’èxit ”, ha dit Paz, qui ha afegit que “ens estem esforçant molt per posicionar Molins de Rei com un municipi d’oportunitats econòmiques per la gent que vol emprendre i crear el seu propi negoci”.

L’any 2015 el servei de creació d’empreses va acompanyar de forma gratuïta 270 projectes impulsats per emprenedors.

Nota de premsa