09/07/2014 | notícies

Molins de Rei difon els beneficis del cooperativisme

Actecooperativa2Actecooperativa1

Més de 40 persones van assistir al seminari organitzat pels ajuntaments de Molins de Rei i Vallirana per difondre els beneficis del cooperativisme, una fórmula empresarial que crea llocs de treball i garanteix una gestió democràtica del negoci entre tots els socis.           

En el programa marc de cooperació público-privada que promou la Generalitat de Catalunya per renovar, ampliar i impulsar l’economia social i cooperativa, es va organitzar al Centre d’Ocupació i Desenvolupament un acte de presentació del projecte Cooperatives en el que participen els ajuntaments de Molins de Rei i Vallirana. El projecte té com a principals objectius facilitar i potenciar la creació de nous llocs de treball seguint el model cooperatiu, oferir una formació integral per a la creació i gestió de noves cooperatives de treball, i acompanyar i donar suport tècnic a la creació de cooperatives de treball i la seva consolidació.

Durant la sessió, i gràcies a l’entitat Aracoop, es va impartir el seminari Pensa en Co: Emprèn de forma col·laborativa, que va anar a càrrec de l’expert en economia social Joan Costa i Borràs. Costa i Borràs va destacar “la importància d’emprendre col·lectivament, on aconseguir detectar els valors i objectius compartits dins la cooperativa són factor clau per enriquir tant les persones que la composen, com la pròpia cooperativa”. Per Costa i Borràs, “la societat actual ens dirigeix cada cop més cap a empreses d’economia social i cooperativa amb una gestió democràtica on tots els socis poden decidir en igualtat de condicions” i va afegir que “el concepte cooperativa  implica socialitzar els coneixements de tots els membres per aconseguir crear equip, cohesió i assolir sinergies que facin les empreses més competitives”. A més d’aquesta cooperació interna, també va destacar la cooperació externa entre diferents cooperatives i el recolzament i col·laboració amb l’administració i altres agents econòmics.

De la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va subratllar “la importància de donar la màxima informació sobre totes les possibilitats que hi ha a l’hora de crear una empresa” i especialment quan es tracta d’empreses “de l’anomenada economia social”.

Els interessats en el projecte de Cooperatives, poden sol·licitar informació al Centre de Serveis a les Empreses, Joan N. García-Nieto, sobre el projecte, i fer sol·licitud per participar en el curs "La creació de cooperatives" previst que s’iniciï el 15 de setembre i que tindrà una durada de 176 hores.

Icono pdf   nota de premsa

Podeu accedir al document de la presentació de la ponència fent click aquí