24/05/2018 | notícies

I Jornada Indústria 4.0: el repte de la transformació digital

SAVE THE DATE I JORNADA INDSTRIA 4.0 2018

La transformació digital i la indústria 4.0 són conceptes que les petites i mitjanes empreses sovint veuen com quelcom molt llunyà, només a l’abast de les grans corporacions. No obstant això, tenint en compte els beneficis competitius que les tecnologies de la Indústria 4.0 poden aportar, veurem que ambdós conceptes són d’aplicació en empreses de qualsevol mida i sector.

L’objectiu d’aquesta jornada, que conduirà Xavier Grasset, periodista i presentador del programa Més 324, és analitzar la transformació digital des del punt de vista de la petita i mitjana empresa a partir de l’experiència de fabricants, consultors i empreses que ja han incorporat les tecnologies de la indústria 4.0 a les seves organitzacions.

Avanç del programa

Fes la inscripció a la jornada fent clic aquí

25/05/2018 | notícies

Programa PICE per a empreses

El Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de les Cambres de Comerç, és un programa dissenyat per atendre les necessitats com a empresa a l'hora de contractar empleats amb una formació, capacitació i qualificació professional d'acord amb el lloc a cobrir.

Els beneficis per l’empresa són:

  • La participació en un programa de millora social compromès amb l'ocupació i el futur dels joves del nostre país
  • Assessorament per a la millora del teu negoci
  • Joves qualificats professionalment i enfocats cap a l'empresa
  • Joves amb competències específiques en els llocs de treball de la teva empresa
  • Subvenció de 4.950 euros per contractes amb una durada mínima de sis mesos a temps complet, indefinits o temporals, a joves beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil i que hagin finalitzat l'orientació vocacional del Pla de Capacitació (el contracte subvencionat ha d’estar formalitzat com a data màxima abans del dia 28 de desembre de 2018).

Per més informació fes clic aquí

15/05/2018 | notícies

El servei Reempresa de Molins de Rei és el tercer punt d’atenció amb millors resultats

RODA DE PREMSA REEMPRESA MAIG 2018

El darrer termòmetre Reempresa, elaborat per la Diputació de Barcelona, situat Molins de Rei com el tercer punt Reempresa amb millors resultats entre gener de 2016 i desembre de 2017. Només els punts de Sabadell i Mataró obtenen millors registres. Des de la creació del punt a l’any 2013, tres anys després de l’inici del projecte Reempresa, Molins de Rei ha ajudat a traspassar 29 empreses a nous reemprenedors.

Reempresa és programa mitjançant el qual les persones emprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa en funcionament, per a fer-la créixer
sense haver de passar per la fase de creació. Amb aquest procés es mantenen tots els actius de l’empresa, que continua en funcionament i mantenint els llocs de treball, les instal·lacions, els clients i els proveïdors.

A la demarcació de Barcelona hi ha 35 punts Reempresa, que donen servei a diferents municipis. En el cas de Molins de Rei, la seva àrea d’influència abasta fins a Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts. 

El darrer termòmetre elaborat per la Diputació de Barcelona i que serveix per fer un seguiment dels 35 punts en servei, situa Molins de Rei en el tercer lloc, per darrera de Sabadell i Mataró i per davant de nuclis tan importants com Badalona, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès o Terrassa. En aquests dos anys analitzats s’han concretat a Molins de Rei 17 plans de negoci Reempresa (el màxim de tot el país) i 6 traspassos.

Des de la creació del punt Reempresa a la vila s’han atès a 77 persones que volien cedir o traspassar el seu negoci i a 141 que estaven interessades en recuperar-los. En total s’han concretat 29 operacions de traspàs.

Nota de premsa