03/08/2018 | notícies

La Diputació de Barcelona destaca com a model les polítiques de consolidació empresarial de Molins de Rei

 

Any rere any l’Ajuntament ha anat ampliant la seva carta de serveis a emprenedors i empreses en una clara aposta pel foment de l’esperit emprenedor. 20 anys després de l’inici de la implementació de les polítiques de consolidació empresarial, les empreses assessorades pels serveis municipals registren l’índex més alt de supervivència de la demarcació de Barcelona i se situen 20 punts per sobre de la mitjana de Catalunya. En el seu Informe Territorial de la Demarcació de Barcelona, la Diputació reconeix la feina feta i dedica un article a les polítiques empresarials locals.

Actualment, Molins de Rei ofereix un servei integral de suport als emprenedors i empreses des del moment inicial en que es defineix la idea de negoci fins a la superació de la fase de consolidació. Així, durant els tres primers anys de  funcionament, un equip tècnic especialitzat fa un acompanyament in situ als emprenedors que prèviament han elaborat un pla d’empresa i, mitjançant tècniques de consultoria i dinàmiques de coaching, identifica, analitza i resol problemàtiques vinculades a la gestió del negoci i potencia les habilitats i capacitats.

A banda del suport tècnic, sovint les empreses de nova creació s’han d’enfrontar a la manca de recursos econòmics. Per contribuir a pal•liar-ho, l’Ajuntament ha signat convenis de col•laboració amb diferents entitats bancàries que ofereixen condicions més favorables als projectes empresarials que disposen de l’informe de viabilitat elaborat pel servei d’Empresa. També ofereix ajuts directes destinats al finançament de les despeses del local, al pagament de les quotes mensuals d’autònoms durant el primer any d’activitat o a la contractació de persones aturades i posa a disposició dels emprenedors el servei Enlaira’t, un espai amb recursos compartits a un preu molt econòmic.

Entre l’ampli ventall de recursos amb els que compten les empreses molinenques, també cal destacar l’organització d’activitats destinades a la cooperació empresarial i la informació, recollida al web www.espaiempresa.cat, una eina on emprenedors i empreses poden trobar ajuts i subvencions, normatives, finançament, activitats formatives o projectes supramunicipals.

Aquestes polítiques de consolidació empresarial han contribuït a que Molins de Rei sigui un referent d’emprenedoria i que les empreses assessorades pels serveis municipals registren l’índex de supervivència més alt de la demarcació.

Informe territorial (article pàg. 91)

 

25/07/2018 | notícies

Reempresa selecciona Cafès Eulàlia de Molins de Rei com a cas d’èxit

Foto2Reempresa GrupFoto1Reempresa Informaci Eullia

En sis anys Reempresa ha donat continuïtat a 1.700 empreses i ha salvat 5.100 llocs de treball. Per a celebrar-ho, ahir va tenir lloc un acte al Palau de Pedralbes en el transcurs del qual es va presentar el cas de Cafès Eulàlia, una parada del Mercat Municipal de Molins de Rei que gràcies a Reempresa va canviar de mans i va evitar el tancament. Avui, l’Eulàlia gaudeix de la jubilació i la Judith ja porta el negoci que volia.

L’acte va comptar amb la presència del vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón. Ambdós van valorar molt positivament la tasca de Reempresa, fruit de la cooperació público-privada, que contribueix a garantir la supervivència de les empreses.

A la demarcació de Barcelona hi ha 35 punts Reempresa, que donen servei a diferents municipis. En el cas de Molins de Rei, la seva àrea d’influència abasta 11 municipis, fins a Sant Feliu de Llobregat o Sant Vicenç dels Horts.

Des de la creació del punt Reempresa a la vila s’han atès a 77 persones que volien cedir o traspassar el seu negoci i a 141 que estaven interessades en recuperar-los. En total s’han concretat 29 operacions de traspàs.

Amb el programa Reempresa les persones emprenedores accedeixen a la propietat d’una empresa en funcionament per fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de creació, mantenint els llocs de treball, les instal•lacions, els clients i els proveïdors.

06/07/2018 | notícies

Molins de Rei celebra la I Jornada Indústria 4.0:el repte de la transformació digital

FOTO ACTE I JORNADA INDSTRIA 4.0

El Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei ha acollit la I Jornada Indústria 4.0: el repte de la transformació digital. Més d’un centenar de representants de petites i mitjanes empreses de Molins de Rei i del Baix Llobregat han escoltat els beneficis competitius que les tecnologies de la indústria 4.0 poden aportar gràcies a la transformació digital. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha animat als assistents a abraçar la tecnologia en la seva gestió empresarial.

La primera taula, que portava per títol “Les oportunitats de la implantació de la Indústria 4.0 a les PIMES”, ha estat integrada per Carles Miranda, coordinador d’Indústria 4.0 d’ACCIÓ (Generalitat de Catalunya); Joan Guasch, director de programes públics d’EURECAT; Pere Homs, director del Col·legi i l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya; i Lluís Romeral, representant de la UPC en l’àmbit de la Indústria 4.0 i responsable del grup de recerca Motion Control and Industrial Applications Research Group (MCIA).

La taula següent, titulada “Casos d’èxit Indústria 4.0”, l’han conformada Eduard de Paz, enginyer I+D de FAE, que ha presentat la ponència “La introducció de la Indústria 4.0 a FAE”; Andrés López, Operations Director Group de Pepe Jean, que ha presentat “La digitalització en les àrees de creixement en l’empresa i de futur: comercial supply chain i distribució”; i finalment, Constantino Saiz de Rozas, responsable de vendes Catalunya d’Industry d’Scheider Electric, que ha informat envers ”El producte intel·ligent i connectat: del producte a un sistema de sistemes”.

Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei, ha agraït l’alta participació d’empresaris i emprenedors en aquesta primera jornada i els ha encoratjat “a continuar invertint en la transformació digital de les seves empreses per ser més competitius en un mercat global”. Al seu torn, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, que ha clausurat l’acte, ha empès els participants “a incorporar les tecnologies de la Indústria 4.0 a les seves organitzacions tenint en compte els bons resultats obtinguts per les empreses que ja han adoptat aquest model”.

Nota de premsa