15/05/2018 | notícies

Les empreses assessorades pels serveis municipals registren l’índex de supervivència més alt de la demarcació

Quatre de cada cinc empreses que van rebre l’assessorament dels serveis municipals de Molins de Rei entre els anys 2011 i 2014 continuen actives al cap de tres anys. Les dades són les més altes de tots els 45 Centres Locals de Serveis a les Empreses de la demarcació de Barcelona i estan 20 punts per sobre la mitjana de Catalunya.

El Centre de Serveis a les Empreses de Molins de Rei ha estat presentat com a cas d’èxit per la Diputació de Barcelona. El motiu és la seva ràtio d’èxit en l’assessorament a emprenedors. I és que el 79,2% de les empreses que es van crear assessorades pels serveis municipals durant el període 2011-2014 continuaven actives al cap de tres anys. Tres anys és el termini que els experts fixen per determinar si una empresa ha superat les dificultats de la seva creació i té viabilitat a mig i llarg termini.

Concretament les dades de les empreses fundades l’any 2014 demostren que la taxa de supervivència als tres anys se situava al 76,4% a Molins de Rei, al 59,2% al Baix Llobregat i al 62,1% a la demarcació de Barcelona, on en total hi ha 45 Centres Locals de Serveis a les Empreses.

De mitjana, les empreses que es van crear entre 2011 i 2014 i que es mantenen en funcionament compten amb 2,2 treballadors. A més, un 28% d’aquestes empreses han facturat més de 50.000 euros anuals. De l’enquesta elaborada per la Diputació també es desprèn que el 32% de les empreses locals en funcionament des de 2014 té bones expectatives per l’any vinent.

Els motius d’aquestes bones dades rauen en diferents factors:

  • Dos punts d’atenció ubicats estratègicament
  • Creixement continuat del servei des de la seva creació l’any 2007: increment dels serveis, noves aliances estratègiques, ampliació del suport supramunicipal i implantació de procediments de qualitat
  • Estructura especialitzada
  • Recursos (informatius, formatius, capacitació d’actituds, cooperació empresarial i financers)
  • Acompanyament exhaustiu (des del inici del projecte, en l’elaboració del pla d’empresa i en la fase de consolidació)
  • Derivació (reconduir a l’emprenedor cap a altres serveis quan es detecta que el projecte no és viable).
  • Treball transversal (ocupació-emprenedoria)

Durant l’any 2014 el Centre de Serveis a les Empreses de Molins de Rei va informar 284 persones i en va assessorar 201. En total es van treballar 55 plans de negoci que van acabar concretar-se en la creació de 44 empreses.

Nota de premsa

15/05/2018 | notícies

8ª Edició Formació Start Up Training

INNOBAIX, conjuntament amb l’Escola de Negocis EADA, realitzarà la 8a edició del START UP TRAINING programa de capacitació d'empresaris i directius d'empreses innovadores o amb alt potencial de creixement durant els mesos de maig, juny i juliol, en el que l’Ajuntament de Molins de Rei col·laborem.

Aquesta formació està orientada a persones amb capacitat de decisió dins la seva empresa, i complementa l’oferta de serveis i projectes d’Innobaix a l’acceleració de projectes empresarials. L’objectiu del programa, és aconseguir reforçar les empreses en els seus processos de creixement.

El programa es composa de 8 sessions de 3 hores de formació, un workshop de presentació de projectes i dues tutories per projecte i es realitzarà a les instal·lacions d'Innobaix al Citilab de Cornellà.

El programa s’inicia el proper dia 28 de maig i finalitza el 9 de juliol.

Les empreses interessades en participar, han d'emplenar i signar la sol·licitud, i enviar-la acompanyada de la fotocòpia del DNI/NIE de la persona participant, el CIF de l'empresa o últim rebut d'autònom i un Word amb la descripció del projecte innovador i el logo o imatge corporativa a ccapitan@innobaix.cat.

La data límit d’inscripció és el 21 de maig o fins que s’esgotin les places.

Sol·licitud inscripció

Més informació

08/05/2018 | notícies

Taller Claus de la comunicació efectiva i “Elevator Pitch”

El proper dia 15 de maig, la Regidoria d'Empresa organitza el primer taller de claus de la comunicació efectiva i "Elevator Pitch", adreçat a emprenedors i empreses de creació recent. Taller de 9 hores de durada, que es desenvolupa en tres sessions.

1R TALLER CLAUS DE LA COMUNICACI EFECTIVA 2018

Inscripció gratuïta. 

Icono pdf Informació

 Podeu fer la preinscripció fent clic aquí